parade

Vandaag is het City Parade in Gent. Hoewel er bij nader inzien maar weinig in de City zelf wordt geparadeerd, gezien de stoet e.d. wordt afgeleid langs de ‘hippe’ havenbuurt in de omgeving van de Dampoort.

Hip of niet, ik was van plan om er foto’s te gaan maken, een plan dat in duigen is gevallen door de onverwachtse wacht en de longontstekening. (Niet dat ik klaag, want nu heb ik ook nog eens een rustig dagje thuis.)

Blijkbaar wordt dit overigens de laatste City Parade in Gent, een gegeven waar steeds minder mensen rouwig om blijken. Er staan bijvoorbeeld maar liefst vijf MUG-teams opgesteld in de onmiddellijke omgeving van het traject; de eerste ‘gevallen’ zijn ondertussen al op de spoed opgedoken, en er is absoluut geen indicatie waarom die trend zich niet opwaarts zou doorzetten. Minstens 1 ooggetuige uit de omgeving van de Dampoort spreekt al van een heel bont en errm ‘uitgelaten’ gezelschap, dat zich al de ganse nacht stevig op het evenement heeft voorbereid.

De juffrouw aan de kassa van de O’Cool aan de Dendermondsesteenweg (waar we ons gratis baguetten gingen halen) waarschuwde ons dat ze zaterdag zouden gesloten zijn. En of we wel wisten dat de Delhaize aan het traject van vorig jaar (bij ons aan de Martelaarslaan) voor zo’n 1 miljoen was bestolen? (Ik denk dat ze franken bedoelde.) En dat de GB wel open was, maar dat ze minstens vier extra security mensen hadden ingehuurd.

Panem et circences.

3 gedachtes over “parade”

  1. Hmm mijn vriendin vertrekt over enkele minuten naar Gent voor de CityParade, ben er niks gerust in :s Maar ja, tis een volwassen meisje en ze gaat samen met haar zus, zal wel in orde komen zeker?

  2. Zolang ze niet aan de drugs zit (of zo) voorzie ik niet echt problemen jong. Vorig jaar nog heeft de stad felicitaties alom gekregen voor de goede verloop van zaken. Ik zie niet in waarom dat dit jaar niet opnieuw het geval zou zijn. (Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen werden in elk geval getroffen: MUGs, politieteams, etc; en even belangrijk: ambiance en goede muziek.)

    Al die schabouwelijkheden en spoedgevallen komen in bijna alle gevallen van uitzonderingen. Ttz uitzonderingen in het licht van de parade; wat betreft de individuen gaat het meestal om recidivisten. Dus tenzij uw vriendin een errrm… voorgeschiedenis heeft, zou ik mij geen zorgen maken.

  3. Ok dan is er dus niks om mij zorgen over te maken, maar kzal toch blij zijn als ze terug veilig thuis zit…merci voor het hart onder de riem 😀

Reacties zijn gesloten.