extra

We hebben er een paar bewoners bij. 10 om precies te zijn. En ons aquarium is plots wel heel levendig geworden.

Acht kardinaaltetra’s (paracheirodon axelrodi) en twee glasmeervallen (kryptopterus bicirrhis). Om minstens twee redenen niet ideaal heb ik ontdekt.

  1. De glasmeervallen leven graag in school. Twee is dus waarschijnlijk niet genoeg. (If you keep them alone or less than 6 they will sulk and eventually will wither away and die.scotcat)
  2. Bij de kryptopterus minor staat te lezen: Vreedzame scholenvis voor een gezelschapsaquarium met kleinere vissen vanaf 6 cm. Kleinere vissen worden als voedsel gezien. Zes centimeters. Mijn arme kardinaaltjes meten er maar vijf! (Hopelijk vertonen de kryptopterus bicirrhis niet hetzelfde gedrag als hun soortgenoten.)

De kardinaaltjes zwemmen ijverig (een beetje nerveus) heen en weer in het open gebied vooraan in de tank. Van echte schoolvorming is niet echt sprake, vind ik. Maar ze zijn vreselijk mooi.

De meervallen houden zich stil (nu ja, ze ’trillen’ nogal wat met hun lijf) achteraan de tank, bovenaan tussen de planten.

En de plecto (zuigvis), die ziet het allemaal kalm en misschien een beetje onverschillig aan.

3 gedachtes over “extra”

  1. Als de groootte van het aquarium het toelaat zou ik u aanraden inderdaad minstens nog 2 glasmeervallen bij te zetten. Dat ‘wither away and die’ is wat overdreven, maar de vissen zullen zich meer op hun gemak voelen in een grotere groep.

    En normaal gezien zijn kardinalen snelle zwemmers die extreem goed zijn in het halen van warp 9 🙂 In groep zullen ze het denk ik niet zover laten komen dat 1 van hun makkers opgegeten wordt.

    Zijn alle tetra’s al hun volle lengte? Zo niet, zou ik zeker zorgen voor zowel goede schuilplaatsen als een grote open zwemruimte. De kans dat ze dan gevangen worden is echt klein. Trouwens, binnenkort zal ik een link posten naar een aqua-blogje dat ik en mijn broer aan het maken zijn over ons NIEUW 240 liter aquarium. Zitten nog geen vissen in, dat is pas ten vroegste voor donderdag. We zullen zeker v

Reacties zijn gesloten.