consumer imaging

Filmrolletjes. Ze verkopen niet meer. Althans volgens de Consumer Imaging afdeling van Agfa-Gevaert: Vooruitkijkend naar 2004 blijft de onzekerheid in Consumer Imaging groot. Hoewel onze nieuwe fotolabs een groot succes kennen, blijft de scherpe achteruitgang van de filmmarkten tijdens de laatste vijf tot zes maanden zorgwekkend. (Bron: De Morgen)

Voor de consument zijn filmrolletjes immers niet langer interessant. Het is omslachtig: je moet de film in de camera vervangen na maximaal 36 opnames, de film moet dan nog ontwikkeld worden, afgedrukt, en dan wil je eigenlijk nog niet eens de helft van de afgedrukte foto’s.

Nee, dan liever digitaal: zo goed als geen beperking wat betreft opnames voor de gemiddelde consument (of hoeveel honderden foto’s zou die nemen voor hij nog eens bij zijn computer komt), geen ontwikkeling, en bovendien de mogelijkheid tot selectie vooraf van de opnames waarvan je eventueel een afdruk wilt. Natuurlijk is de consument niet meer geïteresseerd in filmrolletjes.

Maar de amateur en de pro (afhankelijk van de branche) nog wel. Ik denk niet dat film snel zal verdwijnen. Sterk –of zeer sterk– verminderen, dat wel, maar niet verdwijnen. Gingen we niet allemaal boeken op de computer lezen?