books etc

Het is al beter dan vorig jaar deze tijd, maar nog niet optimaal. Ik zit net aan 1 boek per maand –niet dat men zulks hoeft te quantificeren, maar ik denk met weemoed terug aan de tijd dat ik er gerust 1 per week las.

Gesneuveld zover zijn:

  1. Blauwbaardje in wonderland en andere grimmige sprookjes voor verdorven kinderen: spielerei van L.P. Boon; enkel voor de fans.
  2. Le Vol des cigognes van Jean-Christophe Grangé: OK, maar tamelijk voorspelbaar einde. Ik heb evenwel Le Concile de pierre al klaarliggen.
  3. The Summons door John Grisham: zever in pakskens. Er blijft niet veel meer over van de auteur die ook The Pelican Brief, The Firm, en A Time to Kill schreef.
  4. The Book of Illusions door Paul Auster. Leren kennen via Moon Palace (verplichte lectuur in de Germaanse), en sindsdien grote fan. Goed boek, al zijn Moon Palace, Mr. Vertigo en Leviathan beter. Oracle Night ligt al klaar.

En ondertussen ben ik nog steeds al een paar maand bezig aan Cryptonomicon. Het is nochtans echt een goed boek, en ik lees er heel graag in, maar het wil maar niet vorderen. Ik ‘smijt’ er mij vandaag nog eens in, en anders begin ik (eindelijk) aan De Plaag van David Van Reybrouck. (Met wie ik nog meegewerkt heb om een web based database op te zetten voor AREA: Archives of European Archaeology –in lang vervlogen dagen.)