crack of dawn

Heel erg aangenaam. Wreed plezant. En ik was me net op een lyrische ontboezeming aan ’t voorbereiden over het ochtendgloren tegemoet rijden (serieus, van Gent naar Brussel, van West naar Oost, komt zo stilletjes aan de zon op tussen mijn vertrek rond zes en mijn aankomst rond zeven uur).

Edoch vanaan de af/oprit Merelbeke stond all in grote flitsende letters *FILE* (zou die <BLINK> tag nog werken) op alle overhangende borden te prijken. Al dan niet vergezeld van een onheilspellende “10 km” aanduiding. En voorwaar: net voorbij Wetteren was het prijs. Stilstaand verkeer. Tot een beetje voor de afrit Aalst. Met de motor geen probleem natuurlijk, netjes tussen de file door laveren. Aan 50 per uur, maar dat is nog altijd 100 keer sneller dan 0,5 per uur.

Nog niks te zien op de krantensites, maar wel op de site van radio1: E40 File tussen Erpe-Mere en Aalst. Takelen van vrachtwagen. Wat er juist gebeurd is weet ik niet (mijn aandacht was bij het verkeer –zei hij met uitgestreken gezicht), maar het zag er nogal aan- (of eerder: uit-) gebrand uit.