de zoo

Het was alweer een tweetal jaar geleden dat we nog eens de Zoo van Antwerpen hadden bezocht. Henri was er al een tijdje over bezig, “en als het dan beter weer wordt, gaan we dan nog eens naar de zoo?”, dus vandaag zijn we met ons gedrietjes en meter Nathalie naar Antwerpen getrokken.

Met een korte overstap in Berchem, omdat er werken waren aan de sporen tussen Berchem en Antwerpen Centraal. Even vreesden we nog de rest van het traject met de bus te moeten afleggen, maar eigenaardig genoeg was er een andere trein die wel tot A’pen Centraal geraakte.

Rond half elf vertrokken in Gent.

gent sint-pieters

Schitterend gerestaureerd, ons station.

gent sint-pieters

En toen we aan de Dampoort passeerden, zagen we daar plots de mensen van GOA (paardencircus) de tent rechttrekken. Even voor ik de foto nam, waren ze met een vijftiental man het zeil aan het opentrekken (en toen we deze avond terugkeerden was de ganse tent al opgetrokken).

de circustent

De zoo. Ik ben altijd al zot van aquaria (volgende keer eens in Aquatopia binnenlopen). De meeste foto’s waren niet bruikbaar: te weinig licht, en ik had geen driepikkel meegbracht om het toestel stabiel te houden.

anemoontje

Ik heb een viertal foto’s van deze kameel, ook eentje waarin hij recht in de lens kijkt. En op alle foto’s straalt het beest zo’n vreselijk misprijzen uit naar alles en iedereen in zijn omgeving…

hoeveel bulten?

De grote versie van de foto hieronder (en nu ook bovenaan de pagina), is eigenlijk niet zo geslaagd, maar terwijl ik die foto nam, was er een andere quasi aan mijn voeten opgedoken om zijn kunsten te tonen…

a flock of birds

…dat ik het niet kon laten er ook een foto van te nemen.

one bird

“En in de Paasvakantie kom ik terug met opa en oma, hé papa? Slaapwel papa, ik ben reuzemoe.”