dvd, dvd-a, hdcd, sacd, cd

Decisions, decisions. Ik ben een beetje de mogelijkheden aan het bekijken voor een upgrade van versterker en CD-speler. Of DVD-speler. Ik zweef tussen Arcam en NAD, en soms ook wel Naim en Parasound (Halo) –al zijn die laatsten wel wat aan de dure kant.

Ik heb al lange tijd genot gehad van mijn huidige NAD (zo’n 13 jaar denk ik), maar de versterker schiet toch wat tekort voor mijn nieuwe luidsprekers. Voorlopig neig ik naar Arcam, maar dan is daar weer NAD met de C372 (150W per channel in 8 Ohm –als het daar niet mee lukt, weet ik het ook niet meer).

En dan zijn er ook A/V opties, maar dan moet je weer een DVD-speler kopen ipv een CD-speler (anders heeft het geen zin een A/V te kopen). Of we kunnen ook eerst een gewone versterker kopen met een DVD-speler ipv een CD-speler, en dan kunnen we nadien (binnen x aantal jaren) nog altijd overschakelen op een A/V versterker. (Om eerlijk te zijn vind ik het nog een beetje te vroeg voor de DVD-A en SACD toestanden –al lijkt DVD-A het te halen).

Maar koop je dan een geïntegreerde versterker of een afzonderlijke voor- en eindtrap? Of een geïntegreerde versterker waarop je later een eindtrap kan bij aansluiten om te bi-ampen?

Juist, ja.