johnny fnac

Mislukt.

Ik weet Johnny Depp wel te smaken als acteur. Hij zette een briljante rol neer in Sleepy Hollow (1999), viel best te genieten in Blow (2001) en was perfect gecast voor From Hell (2001) (al ken ik hem helaas ook van 21 Jump Street, maar gelukkig kwam daarna Edward Scissorhands (1990)). Ik kan niet wachten om hem te zien in Pirates of the Caribbean (2003).

From Hell ligt al een tijdje naar mij te lonken in de Fnac, maar voor de schandalige prijs van 36 of 38 EUR voel ik mij niet tot aankopen verleid. Ik kan hem natuurlijk ook via internet kopen, maar een van de sterke punten van DVDs is net dat je ondertitels kan aanzetten. Koop je de de DVD bvb bij Amazon, dan heb je die optie slechts zelden (tenminste, als je NL ondertitels wilt).

raising cain from hell

Toch maar even Fnac.com geprobeerd, en lo and behold daar verkopen ze hem voor 24,99 EUR. Dezelfde versie als in Fnac Gent, 2 DVD editie, inclusief Nederlandstalige ondertitels. Als je die on-line bestelt komen er natuurlijk wel weer verzendingskosten bij, etc, dus erg groot zal het verschil op den duur niet meer zijn. Maar, beweert de Fnac niet dat, als je een artikel goedkoper vindt, ze het prijsverschil terugbetalen. Toegegeven, dat moet binnen een straal van zoveel km zijn, maar hun eigen internetwinkel !

Helaas. De man van de DVD-afdeling bleek onvermurwbaar, maar wist me wel te vertellen dat het bewuste item in december in ‘den afslag’ komt. Yeah right. Dan loopt iemand anders er wel voor mijn neus mee weg. Ze hebben dezelfde DVD ook bij amazon.fr (2 DVD incl. NL sous-titrage), dus tegen vrijdag heb ik hem wel.

(In tegenstelling tot fnac.com zijn de verzendingskosten bij amazon wel betaalbaar, vooral als je meer dan 1 item koopt: geen extra kosten per item).

(Voor de tweede of derde keer heb ik Raising Cain laten liggen. Ik ben er telkens van overtuigd dat ik hem al eerder gekocht heb, maar vergeet altijd weer mijn collectie na te kijken voor we thuis vertrekken. Zondag heb ik dat eindelijk wel gedaan, en nu staat de DVD genoteerd op het boodschappenlijstje voor volgende week (dat ik wel weer ergens ga verliezen). Slechts 9 EUR, zeg nu zelf.)