grijp ze

Dat ik blij ben dat ik niet elke dag met de wagen de autsnelweg op moet. Ik verbaas er mij steeds opnieuw over hoe weinig mensen zich aan de maximumsnelheid houden. Erger nog, hoe gevaarlijk het wel is om u aan die maximale snelheid te houden –al blijf ik volharden. Het is een oud zeer: de kleine pakkans en meer nog het geringe verantwoordelijkheidsgevoel van de gemiddelde Belg. U hoeft het niet eens te zijn met de beperking, maar ze werd wel bij wet vastgelegd. De snelheidslimiet verhogen, heeft overigens geen enkel effect. Als iedereen 140 mag, zullen er altijd wel opnieuw mensen zijn die zich sneller dan de anderen willen verplaatsen. De maximumsnelheid heeft daar weinig mee te maken; de houding wordt gevoed van uit een ongezond soort geldingsdrang waarbij dan weer afgunst en angst aan de basis ligt. Zware/hoge boetes, verhoogde pakkans, een onverbiddelijk ingrijpen waar het zeer doet. Pak ze bij de flink uit de kluiten gewassen kloten die het kleine pietje moeten doen vergeten: neem de auto af. En u hoeft bij mij niet af te komen dat u die wagen nodig hebt voor uw werk. Als u die wagen zo broodnodig hebt, dan had u zich in eerste instantie maar aan de snelheidslimiet moeten houden.

5 gedachtes over “grijp ze”

  1. 200% mee eens. De agressie op de weg is vrij ongelofelijk. Je bent voor sommigen bijna een misdadiger als je je aan de snelheidslimieten houdt, als je niet maakt dat je weg bent als zij de snelweg opvliegen zonder te kijken of er wel ruimte is, als je bijna omvergereden wordt als mensen in de fille plots van het derde rijvak naar de afrit willen en je in hun weg zit… Niet echt plezant.

  2. Ik volg u. Ik rijd op de autostrade zelfs liefst maar 110. Dat bespaard me ontzettend veel naft. Het lijkt te verwaarlozen, maar het is echt opmerkelijk! En ik heb niet het gevoel dat ze me daarom haten. Ik rij gewoon vaak rechts. Ik vol de behoefte om te scheuren niet…

Reacties zijn gesloten.