orchidee

orchid

(Hasselblad 500c/m, Zeiss Sonnar CF 150mm f/4 T*, Kodak 400NC, 400ASA)

Mijn Tante Maria heeft een vensterbank vol bloeiende orchidees, zomer, winter én daartussen. Ook Tessa slaagt er nu steeds meer in om de mooie bloemen bloeiend te houden.

7 gedachtes over “orchidee”

 1. oh ik ben jaloers, ik slaag er niet in ze terug in bloei te krijgen en houden :(…enige tips van Tessa?

 2. Mij lukt dit ook langs geen kanten om ze opnieuw te laten bloeien. En onze bloemist beweert nochtans dat die kweken als onkruid. Bij mij dus niet.
  (en btw, het mv. is orchideeën)

 3. Groot gelijk wat betreft “orchideeën”, Veerle, maar zo zegt Tante Maria dat soms. (Ik had het in italic moeten zetten!)

 4. wij hebben ze gewoon in een donker rustig hoekje gezet, en gewacht, en gewacht….en gewacht en tadaaaaa sinds vorige week heeft hij weer een plaatsje in het licht gekregen om met zijn nieuwe bloemen te schitteren!

 5. Grappig, ik heb ook een tante Maria, een mens met een hart van peperkoek en ze slaagt er ook in om haar bloemen zo goed te houden. Ik kan daar niets van, heb al meer dode dan levende orchideeën gehad, terwijl ik het wel hele mooie bloemen vind.

 6. eens een orchidee uitgebloeid bij mij verhuist die steevast naar mijn moeder waar ze gegarandeerd terug in bloei komen: haar ‘recept’ een plek met veel daglicht (maar geen direct zonlicht) en voor de rest niets eigenlijk.

 7. ik heb een orchdiee waar de bloemen afgevallen zijn na 2 maanden een week later snij ik tot de derde oog de stengel af en nu word de rest van mijn stengel geel

  help mij aub mijn plant te redden
  met vriendelijke groeten martine

Reacties zijn gesloten.