nieuw speelgoed

Ach, hoe lang overwoog ik al niet om studiolicht aan te schaffen. Nu de 5D nog steeds uit mijn arsenaal is verdwenen, en de Hasselblad meer en bij voorkeur gecontroleerd licht nodig heeft, heb ik (een tijdje geleden) de stap dan toch maar gezet. Een beetje aarzelend, want vanzelfsprekend is dat niet, dus voorlopig ben ik er nogal gerust in dat ik niet aan die kunstlichtgemakken gewoon ga raken.

Zoals steeds heb ik het internet afgeschuimd op zoek naar informatie, en uiteindelijk ben ik bij het aanbod van het Zwitserse Elinchrom beland. Schitterende zaken hebben ze daar, waaronder de betaalbare D-Lite 4 To Go set. Twee flitsen van elk 400 wattseconden, telkens met een modelling lamp, softbox, en statief, en kabels.

Bij licht hoort een lichtmeter, maar zo’n Gossen Sixtar kunt ge helaas niet gebruiken om flitslicht te meten. Dus hebben we in een nieuwe, hypermoderne lichtmeter geïnvesteerd. Zo een die ge voor de rest van uw leven kunt blijven gebruiken, en voor zowat elke mogelijke lichtsituatie kunt inzetten (in dit geval de Sekonic L-785D). Ik heb hem al meegesleurd (want hij is groot) naar Jazz in ’t Park, waar hij al uitstekende diensten heeft bewezen.

Gisteren kreeg ik van Henri te horen dat er foto’s moesten gemaakt worden voor zijn verjaardag, en op drie minuten tovert ge dan zo’n dingen tevoorschijn (langer dan drie minuten hield ik het niet vol, met dank aan de migraine):

Henri Henri Henri

(Canon EOS 40D, ISO 200, EF 16-35mm f/2.8 L II USM @ 20mm, 1/250s, f/8)

Er kan nog veel aan verbeterd worden, ik weet het (zowel technisch als creatief). Dringend tijd om eens wat te experimenteren.

6 gedachtes over “nieuw speelgoed”

  1. leuk is dat hè, nieuw speelgoed. je gaat daar nog heel veel plezier van hebben, niet alleen met portretfoto’s maar ook allerlei andere soorten fotografie.
    je hoeft je niet te vervelen in ieder geval.

  2. Ik zou gaarne aan hetzelfde tempo gelijkaardig speelgoed kopen. De lichtmeter is echt wel zeer fijn. Gebruik je hem met pocket wizzard op de flitsers?

  3. Ik vrees dat het gedaan is met speelgoed voor de komende jaaaaaaren. Oh, en geen pocket wizzards, maar een traditionele kabel 🙂

    Huug, gij kent André?

Reacties zijn gesloten.