flikkendinges

Pfew. Dat is weer achter de rug. Vreselijk plezant voor Henri, dat wel, maar ik was zo ziek als een hond (en daardoor waarschijnlijk een klein beetje irritant en irriteerbaar). “Het was vandaag reuze-leuk, papa,” wist hij me te vertellen voor hij in slaap viel. Opdracht toch geslaagd dus.

We hebben eigenlijk maar twee dingen ‘gedaan’.
’s Ochtends (laat) begonnen rond 11 uur aan de Kouter. Een rit op de politie-motor (2 rondjes), en van dan af kon het al niet meer stuk natuurlijk. Terwijl papa en Henri gingen aanschuiven, stonden oma en mama te genieten van een wijntje + toastjes aan de blauwe kiosk. Eerlijk verdeeld.

Daarna naar de Ketelpoort / Ketelvest, voor een tochtje op de patrouilleboot. Er waren drie boten: een ‘echte’ havenboot, en twee zodiacs. Die zodiacs waren eigenlijk geen zodiacs: “zodiac is ne merknaam,” zo wisten we daarna, “zoals ge bic zegt tegen nen stylo”.

Henri zag natuurlijk die zodiac meer zitten dan de patrouilleboot, waardoor we twee beurten langer hebben moeten wachten, en uiteindelijk op de kleinste van de twee zodiacs terecht kwamen. Geen slechte keuze, zo bleek achteraf. (Die zodiac zag er identiek uit als die waarin ik Rebecca Huys en Andrea Croonenberghs eerder had betrapt.) Een motor van 150pk, en het ding haalt tot 70-80 km/h. Ik weet niet of we zo snel gevaren hebben, maar het voelde rap aan in elk geval. En nat.

Dan bleek het plots 14h uur geworden, en zijn we vlug-vlug iets gaan eten in de Café des Arts. Vol goede bedoelingen zijn we daar dan vertrokken rond 15h15, verder op weg in de binnenstad, om te stranden op het terras van de Belga Queen (want we hadden beloofd de oma’s op het dessert te trakteren). Daar zitten verkleumen tot 16h30, en vervolgens naar huis.

(Volgens (het titelken op de site van) De Standaard waren er 100.000 bezoekers, en als dat klopt, is dat een verdubbeling tov vorig jaar.)

Och, en het Drama van de Dag: vergeten een flikkenpet te kopen voor Henri. (Vanzelfsprekend had niemand daaraan gedacht tot we terug aan ons voordeur stonden.)