portfolio

Een van de dingen waar ik mij eens moet mee bezighouden, is de ontwikkeling van een portfolio. Flickr is één ding, maar wordt (door mij althans) meer gebruikt als een ad hoc repository die niet noodzakelijk relevant is als portfolio. Zo’n portfolio is overigens meer een behoefte voor mijzelf dan voor ‘potentiële klanten’. Want ondertussen verdwijnen meer en meer foto’s in de flickrpoel, terwijl er toch een aantal zijn die ik graag eens zou laten afdrukken of opnieuw op de voorgrond brengen.

Online dacht ik om iets te gebruiken zoals simpleviewer / autoviewer, of lightbox2. Lightbox2 weegt iets zwaarder door dan simpleviewer of autoviewer, maar heeft dan weer als voordeel dat de site blijft werken, ook zonder flash of javascript.

Op papier ben ik nog absoluut niet uit. Ik ben nog steeds geïnteresseerd in een eigen fotoprinter (voornamelijk voor de digitale zaken af te drukken), maar ik ben ook benieuwd naar de kwaliteit van fotoboeken zoals bij MyPublisher en Blurb. Heeft iemand daar ervaring mee?

6 gedachtes over “portfolio”

 1. foto.com.
  Goed gerief, redelijke kwaliteit (goed als het ware) en betaalbaar.
  En snel: een dagje of drie vier.

 2. Die slideshowpro kende ik niet, maar ziet er supergoed uit! Ik gebruik zelf meestal lightbox, met gemengde gevoelens.

 3. Ik heb een pesthekel aan lightbox. Dat spring boven mijn scherm, niet bruikbaar in tabs, trage animaties.

  Slideshow pro is geestig. Maar een eenvoudige PHP gallerij met een proper overzicht van thumbnails en een niet geanimeerd venster dat snel werkt en een handige navigatie heeft.

  Dat wil ik hebben.

Reacties zijn gesloten.