takelen

Er wordt weer ijverig getakeld, in onze straat. Een hele horde Nederlanders hebben het NH Hotel sinds vorige week geannexeerd, en dat gaat gepaard met wildparkeren. Ondertussen begint het ook de politie op de zenuwen te werken, in die mate dat ze reeds hebben gevraagd of het niet mogelijk is de garage via het voetpad te verlaten —maar zo mag u er nadien wel niet opnieuw in hé. Nuttig.

Ondertussen kennen we een nieuwe reden waarom ze verkiezen in de straat te parkeren: de parking van het NH Hotel kost hen namelijk 7 EUR per dag. In de straat parkeren kost slechts 2,5 EUR voor 10 uur (in de praktijk voor 24 uur dus, want je moet slechts betalen tussen 9 uur en 19 uur). Wildparkeren nemen ze er graag bij, want de takelkosten moeten ze pas achteraf betalen. Die worden in bijna alle gevallen resoluut geweigerd, wist de politie te vertellen, waardoor de politiezone er zelf voor mag opdraaien. Mooi is dat, mensen die hun verantwoordelijkheid niet opnemen. (En dan heb ik het over zowel de verkeerd parkerende Nederlanders als over het NH Hotel dat veel te veel geld vraagt voor de parking.)

4 gedachtes over “takelen”

  1. De ‘hotelparking’ is een open parking op een braakliggend stuk grond, waar ze in de rapte wat kiezels hebben op gestort en een slagboom hebben bij geplaatst.

    Net zo goed buiten als op straat, en even onbewaakt. Bovendien bevindt de parking zich om de hoek van de Albertlaan in een eerder afgelegen verkeersluwe straat gelegen (Handbalstraat). Dus moeten ze soms verder stappen van de parking naar het hotel dan van voor een van de poorten in onze straat.

    Neenee, 7 EUR staat echt niet in verhouding tot die parking, en al zeker niet als ze slechts 2,50 EUR moeten betalen langs de openbare weg.

  2. Toch straf, dus als ze hun takelkosten niet willen betalen krijgen ze wél hun auto terug mee? Dat zou ik niet moeten proberen en zeker in Nederland niet.

Reacties zijn gesloten.