uw neus bloedt

Doe nu niet alsof u het niet wist, maar het doet extra pijn als het zo eens zwart op wit valt te lezen, zo bij de start van een nieuw jaar. De Belg werkt drie dagen per week voor fiscus, bloklettert Belga in een persbericht.

Twee –maximaal drie– van uw werkdagen brengen u volgens het persbericht nog winst op –als die trend zich blijft doorzetten maakt u straks meer kans op de lottopot. Zelfstandigen hebben weer geluk, want die mogen nog net een beetje meer betalen dan de gewone loonslaven.

De fiscale druk is in België zowat de grootste van alle landen van de OECD (OESO), samen met pakweg Denemarken. 46 procent van het BNP gaat richting overheid. Ze zouden beter de belastingen aftrekbaar maken.

6 gedachtes over “uw neus bloedt”

 1. Niets persoonlijks hoor, maar ik heb iets tegen zulke voorstellingen. Men toont dit alsof je drie dagen werkt voor een ander, maar dat je daar zelf ook voordelen uit haalt (goedkopere geneeskunde, goedkoop openbaar vervoer, veiligheid,…) wordt steeds achterwege gelaten.

 2. Dan heb jij geluk met je werkgever 🙂

  Ik vind ook wel dat de belastingen te hoog zijn, maar een belastingverlaging moet wel gecompenseerd worden. Dan moet je je afvragen welke uitgavenposten voor de overheid je kan schrappen: sociale zekerheid? Openbaar vervoer? De schoolpremie en stookoliecheque zou ik persoonlijk al een begin vinden 🙂 Dan nog wat transfers afschaffen, bestuurlijke vereenvoudiging, strengere controle op werklozen,… Verlaagde lasten op arbeid in ruil voor hogere taksen op auto’s (bedrijfswagens),…

  Maar kom, ik wou gewoon zeggen dat men met dergelijke voorstellingen louter schiet op een symptoom en bovendien doet alsof belastingsgeld vrijwel volledig weggesmeten geld is.

 3. Of nog: desnoods had men het geld voor cadeautjes (stookoliecheque, schoolpremie,…) beter gebruikt om de staatsschuld nog wat naar beneden te helpen zodat we volgend jaar weer wat minder moeten betalen 😉

 4. We betalen inderdaad wel een bom geld aan de staat.
  En toch kunnen we met z’n allen nog fijn zeveren op het internet? Breedband, pc, boterhammen met choco?
  Wij zijn goed bezig meneer!

Reacties zijn gesloten.