non-informatie

Kwestie van u op de hoogte te houden van de luxeproblemen in mijn leventje: momenteel ben ik in the market voor een drietal zaken: een polshorloge, een nieuwe GSM, en een nieuwe digitale camera. Niet dat we ook maar voor iets van dat alles eigenlijk een budget voorzien hebben (zeker niet met de belastingsmaanden in aantocht –KI, schuldsaldoverzekeringen, brandverzekeringen, etc: allemaal in Q4).

Maar goed, always be prepared.

Het polshorloge is het minst dringende. Hoewel de krassen op het glas van mijn huidige uurwerk nu dusdanig zijn dat ik slechts met moeite nog de wijzers kan onderscheiden, gebruikt ik sinds ik met de motor rij, nog maar zelden een polshorloge. Overdag zit ik de ganse dag achter de computer, en daar staat een over het internet gesynchroniseerde klok op, op de motor zit een klok, en thuis heb ik er niet echt een nodig. En als ik dan toch nog wil weten hoe laat het is, kijk ik gewoon op mijn GSM.

De GSM is dus dringender. Alleen werkt mijn huidige toestel nog perfect, en bezit het alle functies die ik denk nodig te hebben. Het is een triband, er zit bluetooth op, en heeft een battery-life van minstens een week. Alleen de antenne werkt op mijn zenuwen, en maakt het ding iets minder pocketable dan ik wel zou willen. De ‘nieuwe’ T610 zie ik wreed zitten, maar nog liever zou ik de Z600 hebben.
A new high range model called Z600 will be the first Sony Ericsson GSM-only clamshell phone. Its features will be just a little bit better than T610: 65k TFT screen instead of STN, more internal memory, probably 640×480 camera instead of 352 x 288, 40 tone polyphonics instead of 32… all in nearly the same size.
Alleen dat high range verontrust mij een beetje. De prijzen zullen weer de pan uitswingen.

Dus komen we tot een digitale camera. Mijn huidige camera (FujiFilm MX-2700) gaat stilletjes de geest geven. Meer dan een twintigtal foto’s per keer kan ik niet meer nemen (de rest wordt niet weggeschreven, andere memory cards helpen niet), en de menu dial heeft zo zijn eigen gedacht over menu’s en toepassingen. Het ding dateert dan ook van ergens in 1999, en ik ben er in het algemeen heel tevreden over.

De nieuwe digicam hoeft niet te fancy te zijn, voor de (*ahem*) serieuzere fotografie gebruik ik voorlopig nog steeds liever film (tot Leica met een digital M body afkomt binnen X jaar –ik schat 4 of 5). De digicam is voor snapshots, die niet hoeven afgeprint (uitgeprint ?) te worden.

Ondertussen zit ik al een tijdje op internet rond te kijken, en ik heb mijn oog laten vallen op de Canon Powershot G3 (4 megapixels). Op de voet gevolgd door de G5 (maar 5 megapixels heb ik niet nodig) en de Digital Ixus 400 (compacter, maar minder goede lens). Benieuwd wat zoiets moet kosten.

Zaterdag, Fnacdag?