e un alcolico

Voor de eerste keer in lange tijd heb ik vandaag –geheel bij toeval– het nieuws gezien. De meeste informatie haal ik immers uit de gazet, van het internet, en via de radio. Het geteleviseerde nieuws bevalt mij niet zo.

Wat zag ik op VTM (don’t ask):

 • Renaat Landuyt wordt met de dood bedreigd, en zoals in elke slechte Hollywoodfilm heeft een van zijn kinderen één zo’n doodsbedreiging geïntercepteerd. Lafaard! (Die doodsbedreiger; alle sympathie voor Landuyt.)
 • Ergens is een mevrouw samen met haar badkamer en haar achterhuis geheel tot onploffing gekomen.
 • Zigeuners moeten het terrein van de Brusselse Gewestelijke Investeringsmaatschappij verlaten. Een privé-domein heet dat in het nieuws. Overlast. *zucht* (Al zag het ernaar uit dat zowel de politie als de zigeneurs dit op een verschrikkelijk volwassen manier hebben aangepakt.)
 • Dit geheel in contrast met de VLD, die boel blijft zoeken met Onckelinckx –het begint meer en meer op een soap opera te gelijken. Verliezer: VLD: kleine, kleine kindjes.
 • Over kleine kinderen gesproken, wat gebeurt er daar allemaal in de Brusselse gemeenteraad?
 • 3 op 4 Belgen gaan met de auto naar het werk. Wacht, ik zie het, het dringt niet door. DRIE op VIER Belgen gaan met de AUTO naar het werk. (En in Gent willen ze een verbindingsweg maken tussen de R4 en de stationsbuurt. Koning Auto, jawel.) DRIE op VIER Belgen. Met de auto. DRIE op VIER!
 • De TGV bestaat 25 jaar (ik word echt oud), en in ergens Duitsland is een experimentele trein (electromagnetisch) tegen een andere (experimentele) gebotst met talloze gewonden (en doden?) tot gevolg. Vooruitgang kent geen haltes, meneer.
 • Er is een nieuwe promilletest via GSM en PC (wodca.be). Ik had het vanochtend al gezien, maar dacht dat het een verlate aprilgrap was. Hier, een gratis en veel gemakkelijker test: don’t drink and drive. Glaasje op, laat je rijden. Alcohol en de wagen gaan niet tesamen. Wie rijdt, drinkt niet. (Het is onderhand wel duidelijk zeker?)
 • Maar kijk, om bij hetzelfde onderwerp te blijven; elk nieuws kent een vrolijke noot: e un alcolico! Bush is een zuiplap, aldus de Venezolaanse president Chavez. En wie ben ik om een president tegen te spreken?

(Ik heb mijn portie televisienieuws wel gehad, dank u.)

10 gedachtes over “e un alcolico”

 1. “Ergens is een mevrouw samen met haar badkamer en haar achterhuis geheel tot onploffing gekomen.”

  Teveel bonen in tomatensaus gegeten?

 2. In Gent willen ze inderdaad een verbindingsweg tussen het station en de R4 leggen. Om mensen meer met de trein (eerst een stukje met auto) naar het werk te brengen. Maar dat wist je ongetwijfeld al.

 3. In Gent zouden ze beter de Flanders Expo ten volle benutten. Ze gaan er een mini-stad oprichten, maar dan vol winkels. Ondergrondse parkingen, tot vele

 4. iemand die van pakweg Mariakerke komt neemt niet
  – eerst de auto
  – dan de tram
  – dan de trein

  als je rekent dat er 15 min gereden wordt met de tram tussen flanders en sint pieters en dat je daar toch 10 min eerder moet zijn (als de tram iets eerder is, dan ben je hem kwijt) en dan bij voorkeur ook nog 20 min van tevoren aan het station moet arriveren (als je door onvoorziene omstandigheden vertraging hebt met de tram ben je anders je trein kwijt), dan betekent die extra tussenstop 45 minuten tijdsverlies, extra auto-tijd niet meegerekend. Mensen doen dat niet.

  Jammer, maar helaas.

 5. Verschoning, juffrouw i. Maar vanaf 6 uur des ochtends rijdt er ongeveer elke 6-7 minuten een tram van Flanders Expo naar Gent Sint-Pietersstation. Die tram doet er gemiddeld 6 minuten over om dat traject af te leggen, en dat haalt ge met geen enkele auto.

  Men neme het slechtste geval, waarin ge net de tram voor uw neus hebt zien wegrijden, dan doet ge er twaalf minuten over om van de Flanders tot het station te geraken. Met geen enkele auto haalt ge dat (vergeet niet, ge moet geen parkeerplaats meer zoeken, en ge wordt afgezet vlak aan de perrons).

  Die twintig minuten van tervoren, ik weet niet waar ge dat van haalt, *ik ga elke dag met het openbaar vervoer*, en als ik moet wachten is het op de trein, niet op de trams, die ik zie voorbij zoeven. Tram 1 rijdt bovendien in een eigen bedding, tussen Flanders en het station, en heeft dus per default geen last van files!

  Steun liever het praktisch gerichte Pegasus plan, ipv het megalomane Gent-in-Brussel-Noord-omtoverende gedachtengoed.

 6. Misschien is een realistischer optie wel de uitbouw van de stations in de randstad, denk ik altijd. Ik weet bijvoorbeeld dat alle pendelaars die ik ken uit Lovendegem vertrekken uit Landegem.

 7. hm. maar dan zit je weer met het aloude probleem dat die kleine stations niet winstgevend genoeg zijn en dus

Reacties zijn gesloten.