probleem

*zucht*

Ik zit met een Serieus Probleem™. Mijn D70 focust verkeerd.

Eerder heb ik het al eerder gehad over een tekort aan focus areas, meer bepaald in de hoeken van het beeld. Dat de professionele modellen en de de D200 en de nieuwe D80 ipv 5, 11 area focus points hebben maakt eigenlijk niet echt veel uit, gezien die 11 focus points niet meer ruimte beslaan dan de 5 van de D70 (m.a.w. ze zitten niet in de hoeken). Dan mogen ze mij nog 100 points geven, als ik de focus in de hoeken niet kan selecteren, kan ik er niets mee aanvangen.

Maar nu focust de D70 bovendien op het verkeerde ‘object’. Volgens mij is het een probleem van backfocussing, en begin ik meer en meer tegen de limitaties van de D70 te lopen. Zou de D80 dan zoveel beter zijn, of moet ik toch maar op zoek naar de fondsen voor de D200?

Dju toch.

Een gedachte over “probleem”

  1. Je kan die backfocus zelf bijregelen, met behulp van een statief, focus chart en een schroefje binnen in het camerahuis, net voor de spiegel.

    Ik zou niet gaan voor een D80, daar krijg je waarschijnlijk even snel problemen mee. Spaar maar even door voor een D200, die zijn toch een pak robuuster.

Reacties zijn gesloten.