pecking order

Zoals in elke groep bestaat er ook bij de motards een rangorde. De chopperrijders, de snelheidsduivels, de tupperware rijders, de mooiweerrijders, de beginners, ze hebben allemaal duidelijke kenmerken. Ik mag (voorlopig) mijn plaatsje nog zoeken bij de beginners.

(BTW de grootste zotten krijg je in elke categorie: de motards in jeans en T-shirt. Soms zelf in short. Beschermende kledij? Daar is ’t toch veel te warm voor. Oh well, who cares: wie zijn gat brandt moet maar op de blaren zitten –letterlijk dan.)

Tupperware rijders zijn funny. Ik heb zelf ook van die valieskes om aan mijn motor te hangen (erbij gekregen als promotie). Het nadeel is echter dat die dingen de motor zodanig verbreden, dat je niet meer op een behoorlijk tempo tussen de file door kan rijden. En dat kan dan weer voor motorfiles zorgen.

(Vaak gaat de tragere motorrijder even aan de kant om zijn collega’s door te laten. Met uitzondering van die ene BMW-rijder in hemdsmouwen op de Brusselse ring natuurlijk.)

Voor mij geen tupperware dus. Nope. Geef mij maar een tanktas –neemt geen plaats in, is dus ook absoluut niet hinderlijk, en alles kan erin wat erin moet. Een rugzak is een alternatief, maar levert meer risico op. Bij een val kan je rug wel eens te ver doorbuigen (daarom ook: rugprotector in je vest!).

Maar wat het ook zij, het blijft fun. Ik denk niet dat ik het ganse jaar ga blijven doorrijden, maar ik ga het zeker zo lang mogelijk rekken om maar niet terug met de wagen te moeten gaan.

En ondertussen raakt ook Tessa meer en meer geïteresseerd om zelf te beginnen rijden… (Als ze maar haar motorrijbewijs nog kan halen voor september of ze mag er nog de theorie bij doen ook.)