gazetten

De laatste tijd lees ik bijna geen kranten meer. Ik volg de regionale zaken een beetje via de Actua bij Het Project, en ik durf tijdens het weekend nog wel eens DM doorbladeren (vooral het magazine dan), maar voor de rest nuttig ik weining berichtgeving.

DM doet het niet meer voor mij, sinds ze zijn overgeschakeld naar de nieuwe vormgeving. Te glossy, te weinig dimensie in de opmaak, en bovendien een verschrikkelijk gebruiksonvriendelijke website. DS lees ik niet meer omdat ons abonnement is verlopen, en ik mis die dikke pak papier op zaterdagochtend (als de krant tenminste werd geleverd) wel een beetje. Ook op de trein was het makkelijk (en aangenaam) om op die manier mee te blijven.

Nochtans heb ik niet het gevoel dat ik veel mis, al is dat vanzelfsprekend niet naar waarheid. Misschien neem ik voor het winterspoorseizoen opnieuw een abonnement (op DS), en moet ik mij voorlopig opnieuw online behelpen.

3 gedachtes over “gazetten”

  1. DS lees ik niet meer sinds er een ellenlange heen-en-weer discussie was omtrent de contradictio in terminis ‘over de positie van katholieke intellectueel in Vlaanderen’ (dat moet ergens over de helft van de jaren 90 geweest zijn; ik ergerde me er blauw aan).
    DM stelt mij nu ook ietwat teleur. Door het nieuwe formaat weet ik er precies niet meer de interessante artikels uit te pikken en dan lees ik discussies over de zin en onzin van ‘Chicklit’ boeken 😉 Het valt me ook meer en meer op dat ik de inhoud van de artikels die in mijn interessegebied liggen eigenlijk al een paar dagen eerder vernam via het net…
    Maar echt de krant moeten missen? Nah… Dat zou ik nog niet kunnen.

  2. het went verbazend snel, geen gazet hebben. ik heb een RSS op alle grote kranten. Lees koppen, klik door. Luister naar de radio en kijk naar het laatavondnieuws.

  3. Mijn weekendgazet zou ik voor geen geld ter wereld willen missen. En een gazet op den trein is vooralsnog handiger dan een RSS-reader.

Reacties zijn gesloten.