circus

We zijn toch echt wel tevreden over Sint-Pieters (een draak van een website, dat wel). Activiteiten alom.

Circus Picolini is een project van de familie Hartmann uit Hooglede (cfr google). Een van hun projecten is circus op school, waarbij de ganse school betrokken wordt om een circusspectakel op poten te zetten. Zij helpen om de kinderen een aantal vaardigheden aan te leren, en het geheel wordt dan in een aantal voorstellingen verwerkt. Vorige zaterdag waren er twee, volgende zaterdag zijn er opnieuw twee.

Drie maand waren de kinderen van de kleuter- en basisschool bezig met de voorbereidingen. Verbazingwekkend hoeveel die kinderen kunnen leren op zo’n relatief korte tijd. En al even verrassend hoe de familie Hartmann erin slaagt om aan elke leeftijdsgroep aangepaste vaardigheden aan te leren. Er waren een twintigtal verschillende onderdelen, waarvan een vijftal door de Hartmanns zelf.

Tessa had de videocamera mee, en ik mijn fototoestel, maar na zo’n vijf-zestal filmrolletjes te hebben volgeschoten, heb ik het daar maar bij gelaten. Een ganse uitdaging BTW, het was nogal donker in de tent, een flash heeft totaal geen effect in zo’n grote ruimte, en er was zeer afwisselend licht (spots aan en uit, kleureneffecten, etc). Benieuwd wat daar gaat uitkomen.

Het gedeelte met Henri kwam vooraan in de (twee uur durende !) voorstelling. Tot op dat moment had hij overigens niks losgelaten over zijn bijdrage. Het was niets spectaculairs (behalve dan voor de ouders natuurlijk), maar wel vreselijk schattig: de kinderen van de eerste kleuterklas waren verkleed als clown (inclusief juffrouw Vera –rode neusjes, en een omgekeerde bloempot met bloem op hun hoofdje), en reden op driewielertjes de ring rond. Needless to say dat zijn ganse fanclub weer behoorlijk gecharmeerd was.

Het geheel had een zeer hoog entertainmentgehalte; voor zover ik kon zien heeft de voorstelling eigenlijk niemand in het publiek ook maar een moment verveeld. De bijdragen werden kort gehouden, zodat je eigenlijk maar net tijd had om te kijken, te applaudiseren en vol spanning de volgende groep af te wachten.

Nog van datte.