vervroegd weekend

De MAG (Motorcycle Action Group) is te laat, wordt in de geschreven pers met een kwinkslag geopperd. Tradiegetrouw (na vier jaar mag ik van traditie beginnen spreken), begin ik er niet aan voor 1 april, maar bij de minste suggestie van de lente brengt de motorrijder zijn ros weer uit de winterslaap. Zo ook het voorbije weekend. Al even traditiegetrouw –een veel langere traditie, helaas– brengt dat ook een piek in de motorongevallen (en -doden) met zich mee.

Dit jaar wordt door de MAG voor de eerste keer een opstartweekend georganiseerd, op 25 en 26 maart, van 10 tot 16u. In elke provincie worden een terrein en instructeurs (én koffie) gratis ter beschikking gesteld. De motorrijder krijgt er gratis een uurtje les: na inschrijving legt hij daartoe een parcours af, en nadien worden de rijvaardigheden met een instructeur doorgenomen. (Is er in de volgende groep nog plaats, dan kan je het parcours zelfs opnieuw afleggen.)

Voor de provincie Oost-Vlaanderen kan je je zaterdag en/of zondag naar het oefenterrein KTA Gent in de Henri Farmanstraat aan de haven. Meer info bij MAG. Doén, zou ik zeggen.