lentilles

Inderdaad, ik herinner mij nog een Michel die tijdens de les op zijn lenzen zat te ‘kauwen’. ‘Om ze proper te krijgen,’ was steevast het antwoord toen we informeerden naar het waarom. En altijd weer waren er een paar die vol afgrijnzen het hoofd wendden toen hij ze provocerend rechtstreeks van zijn mond op zijn oogbol plaatste. Om vervolgens aan de andere lens te beginnen. Spectakel gegarandeerd.

Geen idee of ik die harde lenzen zou kunnen verdragen. Ik hoor er eigenlijk alleen maar slechte dingen over. Ook Tessa heeft lang (harde) lenzen gedragen –wonderwel genoeg is ze die nooit kwijtgeraakt. Maar op een bepaald moment ging het niet meer. Ik weet niet of het een allergische reactie was, of enkel irritatie, of beide, maar plots kon ze die lenzen niet meer verdragen. En sindsdien brilt ze terug.

(Al heeft ze vorige week ook een paar zachte proeflenzen –daglenzen– meegekregen om eens te proberen. Maar ’t is er nog niet van gekomen.)

Ondertussen krijg ik er ook al wat handeling in blijkbaar. Vanochtend kreeg ik ze er allebei van de eerste poging in. Laat ons inderdaad hopen dat ik ze kan blijven verdragen.