DM: de moeite

Ahoi! De Morgen vernieuwt haar website! En hoewel die van DS er beter uit ziet, is die van DM (waaraan op het ogenblik van dit schrijven nog wordt gewerkt) alvast uitnodigender voor de abonnees.

Los van het feit dat ik hier op het werk niet op de site van DS kan inloggen (wegens een persoonlijke vete tussen hun cookies en onze firewall), maakt DS het de abonnee niet echt gemakkelijk om in te loggen. De status (ingelogged of niet) verschijnt bij DS in de rechterbovenhoek, in een scherm dat werd opgemaakt voor 1024×768 pixels. Op 800×600 verdwijnt die status volledig van het scherm, waardoor de abonnee op zoek mag gaan naar een inlog mogelijkheid. (Niet alleen op 800×600, maar ook op mijn 12″ Powerbook, die wel 1024×768 aankan, maar waabij mij ‘full screen’ minder breed is op mac.)

Bij DM hebben ze dat beter begrepen (zoals het er nu uitziet althans): de inlogbox staat links bovenaan. En het gaat hier wel degelijk om een inlogbox, en niet om een status scherm. Het nodigt de abonnee meteen uit om in te loggen. Eenmaal ingelogged verschijnt er evenwel nergens expliciet dat u ingelogged bent (er staat wel ‘uitloggen’ in het menu). Misschien hadden ze beter de inlogbox dan vervangen door een eenvoudige statusboodschap (‘Welkom bij DM on-line. U bent ingelogged als X’).

Soit, ze zijn er nog mee bezig, en eenmaal voltooid waag ik mij misschien wel nog eens aan een vergelijking tussen beide kranten. Als ze ondertussen een information architect nodig hebben, sturen ze maar een mailtje.