zekerheid

De sociale zekerheid is een complexe materie. Totdaar de platitude. Laat mij u bovendien alvast waarschuwen: dit gaat niet over het brugpensioen. Wegens omstandigheden heb ik dit jaar slechts 10+8 dagen verlof (ipv 20+8). Dat is nu pas gebleken, tijdens een herberkening van mijn vakantiegeld.

De 8 dagen worden door het bedrijf bijgegeven (+ de week tussen kerst en nieuw), en de tien dagen komen van het half jaar dat ik vorig jaar maar zou hebben gewerkt. D.w.z. mijn opzeg begon op 14/07, maar mij werd aangeraden om pas na die zes maand (opzegtermijn) terug werk te hebben, om fiscale redenen. Ook voor de RVA was dit van belang, want tijdens de opzegperiode heb je immers geen recht op werkloosheidsuitkering (niet dat ik zulks ambieerde als ik het kon vermijden). Edoch telt die opzegperiode blijkbaar niet mee als gewerkte periode voor je vakantie, waardoor ik nu van mijn wettelijke 20 dagen op slechts 10 dagen ben teruggevallen.

Nu hoort u mij zeker niet klagen over het aantal verlofdagen bij mijn huidige werkgever, al heb ik ondertussen helaas wel reeds 22 van die herberekende 18 dagen opgenomen. Met als gevolg dat ik in de komende paar weken vier dagen overuren bij te klussen heb (eigenlijk iets meer dan twee, want ik stond nog met zo’n 11 uren over).

Fascinerend.

4 gedachtes over “zekerheid”

  1. Dat van die opzeg en het om fiscale redenen pas naderhand werk te hebben, is onzin.
    Idem wat de RVA betreft.

  2. Mag ik weten wie uw werkgever is? En hoeveel tijd je dagelijks spendeert aan woon-werkverkeer?
    Uit curieusiteit 🙂

Reacties zijn gesloten.