kermis

Wel, de kermis op het Sint-Pietersplein. Die ziet er dus echt niet uit. ’t Is te zeggen, ik ben een fan. Gans het Sint-Pietersplein en de direct omgeving is zeer surrealistisch. Vol contrast, vol verrassingen.

Het grote plein staat vol met kermisattraties en loopt vol met het normale kermisvolk. Maar het plein wordt doormidden gesneden door een strook overgebleven de archeologische site. Als je de trap oploopt, richting Sint-Amandstraat, heb je een schitterend overzicht.

De site ligt echt pal in het midden, in het verlengde van de trappen, en geeft uit op de kerk. Die bovendien in de steigers staat. Links in de Tweekerkenstraat, zijn de helft van de gebouwen gesloopt, met enkel de kinderkribbe nog wankel overeind gelaten. Hallucinant. Feest op een werf. Schitterend.

De kermis was vroeger al in twee gesneden, een gedeelte op het Sint-pietersplein, en een gedeelte op het Kramersplein, nu is het in vier gesneden. Want naast de twee helften van het SPplein, en het stuk op het Kplein zijn er ook (opnieuw ?) attracties aan de Kantienberg (de parking van de Decascoop? –we zijn zover niet afgedaald).

De kermis als attractie. Gaat dat zien, gaat dat bekijken.