snugger

Vanochtend ging ik een collega ophalen die in Wetteren woont. Blijkbaar was er een probleem met de treinen (soortement staking zo ging het gerucht), en ik passeer daar toch elke dag, vandaar.

Hij ging wachten vlakbij de op- en afrit van Wetteren, daar is ergens een (bekende) (nonnen-?!)school. To zover geen probleem. David was mooi op tijd op de plaats van de afspraak.

Onlangs hebben ze echter de verkeerssituatie aldaar volledig gewijizgd –zo prijkt het ook nog steeds op de oranje ’tijdelijke’ verkeersborden aldaar: gewijzigde verkeerssituatie.

Er is namelijk een rond punt ingelast boven de autosnelweg, om het verkeer sneller te laten verlopen tijdens de spitsuren. Ziet er zeer degelijk uit, maar je moet wel goed de borden lezen. Ondergetekende was al gauw opnieuw op weg naar… Gent. Ugh.

Geen nood, even goed gelachen, en in Merelbeke er opnieuw af. Maar daar is de verkeerssituatie een nog veel grotere soep. Eerst zaten we in Caritas (Melle) –ik hoor daar thuis, jawel, goede grap– dan reden we richting Merelbeke dorp, dan Flora, maar op geen enkele manier was er terug op de autostrade te geraken richting Brussel. Tenminste, wij vonden geen enkele manier.

De enige optie was de R4, richting Gent, eraf in Zwijnaarde, waar je echter ook niet op de E40 kan wat ze werken daar o.a. op de brug. Geen nood, langs het UZ geraakt je er ook, maar niet langs de Krijgslaan, want die is afgesloten. Dus verder naar de Sterre, zo naar het UZ, daar terug op de autostrade, en opnieuw richting Brussel, vertrekkende van hetzelfde punt waar ik 40 minuten eerder ook al vertrokken was.

Maar we hebben goed gelachen, dat wel. Een beetje met onszelf, en heel erg met de Belgische verkeerssituatie.