[FF05] Hardcore

Voor het scenario van Hardcore heeft Dennis Iliadis zich gebaseerd op het boek van Aleka Laskou (een pseudoniem voor twee schrijvers). Het is het meeslepende verhaal van Martha (Katerina Tsavalou) en Nadia (Danai Skiadi), twee tienerprostituees. De 17-jarige Martha werkt reeds apatisch en uitgehold door drugs in het (prostitutie)agentschap, waar op een dag de 16-jarige Nadia binnenstapt. Overweldigd door Nadia’s zelfvertrouwen en levenslust laat Martha zich door haar op sleeptouw nemen. Hun relatie, eerst liefdevol en teder, wordt al gauw destructief wanneer Nadia vastberaden op zoek gaat naar beroemdheid.

still from the movie De film is confronterend direct, maar de kijker blijft vooral geboeid door de manipulaties die door Nadia worden beraamd. Martha trekt zich aan Nadia op om uit de prostitutie weg te geraken, en haar verbazing is dank ook niet gering wanneer Nadia beweert dat het haar niet enkel om geld is te doen, maar ook om de ‘fun’. Met die instelling slaagt ze er dan ook zonder moeite in de juiste mannen om haar vinger te winden, en de weg naar beroemdheid (haar grote doel) lijkt dan binnen handbereik.

Het spoor van vernieling dat Nadia door haar ambitie achterlaat, stelt het duo bloot aan een aantal spanningen. De relatie tussen Nadia en Martha is niet steeds duidelijk –zijn ze een koppel, zijn het vriendinnen– maar dat is ook niet zo belangrijk: de band tussen beide meisjes lijkt niet stuk te kunnen.

De moeite waard, omwille van het verhaal, de evidentie van de naakscènes, én de acteerprestaties van de actrices.

Hardcore van Dennis Iliadis. World Cinema; te zien op 14 oktober om 22:30 en op 19 oktober om 17:00, telkens in Kinepolis, en op 21 oktober om 22:30 in de Sphinx.

(Deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt)