[comic] Bone

En dan was het plots donker. Hoewel ik alles al gepakt had voor mijn bezoekje aan Opatuur, was het al na achten toen ik de laatste bladzijde omsloeg en uit mijn boek opkeek. En het was lang geleden dat mij zoiets was overkomen.

De schuldige in kwestie is Bone, niet eens een ‘echt boek’, maar een stripverhaal. The complete cartoon epic in one volume, een knaller van 1332 bladzijden, waar door Jeff Smith zo’n 13 jaar aan is gewerkt.

book cover Het plot kan u nalezen op de Boneville site, suffice it to say dat iedereen met een gezonde interesse voor Lord of the Rings, Thomas Covenant, of mild fantastische verhalen dit stripverhaal niet aan zich mag laten voorbijgaan. De personages worden heel geloofwaardig neergezet, en in minder dan geen tijd verlies je jezelf in een zeer samenhangend en gestructureerd verhaal.

De One Volume Edition bevat de zwart-wit prenten in, naar ik me heb laten vertellen– een iets kleiner formaat dan bedoeld, maar het is een pak goedkoper dan de delen afzonderlijk te kopen. Weet iemand of de verhalen ook ingekleurd gepubliceerd werden?

2 gedachtes over “[comic] Bone”

  1. Nee, volgens mij bestaat er geen ingekleurde versie. Ik verzamelde ze vroeger in comic formaat en die waren ook in zwart wit. Er bestaat wel een vertaalde versie in het Nederlands, maar daar zijn maar enkele afleveringen van.

  2. Wees er maar zeker van. In het jaar dat de comment voor deze werdt gepost, begon men aan de inkleuring van Bone. Deze zou in 2009 klaar moeten zijn, aldus Jeff Smith zelf.

Reacties zijn gesloten.