photoblogs

Zoals Pietel, raak ik een beetje verslaafd aan flickr. Slowly but steadily vul ik mijn contacts aan, te beginnen met de usual suspects die eigenlijk ook reeds in mijn RSS feed of bookmarks zaten. (Flickr als gedoodverfde vervanger van de photoblogs?)

Contacts‘ vind ik overigens niet zo’n goede omschrijving; bookmarks ware beter geweest, want met de mensen die nu in mijn flickr contacts zitten, heb ik niet noodzakelijk contact (gehad). Bovendien behoren uw vrienden (‘friends‘) duidelijk niet tot uw contacts; ze worden wel vermeld op uw contacts page, maar wanneer je doorklikt op More… of (See all x), krijg je die vrienden niet meer te zien. Mooi is dat (vriendschap is een vergiftigd geschenk).

Die usual suspects zijn dan (onze Belgische medemensen verder niet meegerekend) bijvoorbeeld:

Mareen Fischinger van mareenfischinger.com heeft er ook een, maar haar flickr account kan niet tippen aan haar fotolog. Voor haar vriendin zus, Vivien Fischinger geldt dan weer het ommegekeerde

Maar de echte ramp begint natuurlijk als je naar die mensen hun contacts gaat kijken. En de contacts van die contacts, etc. (ad nauseum). Staan bvb nog niet in mijn contacts, maar wel in mijn ‘in de gaten te houden’-lijst:

Al moeten de ‘gewone’ fotologs ook niet achterblijven. In een gelijkaardige lijst komen de volgende links voor:

En zo weet U weer wat gedaan vandaag.

2 gedachtes over “photoblogs”

Reacties zijn gesloten.