Bone Tomahawk (2015)

Four men set out in the Wild West to rescue a group of captives from cannibalistic cave dwellers.

Regisseur: S. Craig Zahler
Schrijver: S. Craig Zahler
Met: Patrick Wilson, Kurt Russell, Lili Simmons
IMDB

What the hell is dat hier met die westerns? Eerder deze maand zagen we het fantastische Slow West, nu zagen we dit al even fantastische Bone Tomahawk, en binnenkort kijken we naar Jauja (hopelijk worden de verwachtingen ook daar ingelost). Net zoals Slow West is ook Bone Tomahawk een debuut, en wat voor één!

Bone Tomahawk staat geboekstaafd als horror, maar behalve een paar –inderdaad– gruwelijke dingen, is dit geen horror zoals u zou verwachten. Voor minstens 90% is dit een gewone drama film die zich in de far west afspeelt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0ZbwtHi-KSE&w=560&h=315]

Voor wie Hard Candy heeft gemist, en de Insidious franchise, The Conjuring en Zipper en zelfs Let’s Kill Ward’s Wife : het is hoog tijd dat u Patrick Wilson ontdekt. En wie dacht dat Kurt Russell helemaal afgedaan had: think again. Bone Tomahawk is een film waarin het scenario helemaal klopt, en de fotografie, en waarin alle acteurs het beste van zichzelf geven (wat een understatement).

De synopsis hierboven trekt op niks, en ik kan u eigenlijk niet echt meer vertellen dan wat er staat, maar neem van mij aan: dit is een film die u niet wilt gemist hebben –zelfs al houdt u niet van westerns of van horror.