The Diabolical (2015)

Madison, a single mother, and her children, are awoken nightly by an increasingly strange and intense presence. She seeks help from her scientist boyfriend Nikolai, who begins a hunt to destroy the violent spirit that paranormal experts are too frightened to take on.

Regisseur: Alistair Legrand
Schrijvers: Luke Harvis, Alistair Legrand
Met: Ali Larter, Max Rose, Chloe Perrin
IMDB

Er is eigenlijk niets mis met The Diabolical, tot het einde, dat de ganse film, nee, niet als een kaartenhuisje ineen laat vallen, maar plots op een veel te onaangekondigde manier een geheel andere wending bezorgd. Een wending die best interessant was geweest, maar, vermoedelijk door gebrek aan ervaring van de regisseur en de schrijvers, zonder enige creativiteit in een zwaarmoedig hellegat wordt gestampt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-rdKYbCPfYc&w=560&h=315]

De film begint als een Halloweenwaardige horror, met een huis vol merkwaardige fenomena, een moeder die verliefd is op de leraar van haar zoon, en twee arme bloedjes van kinderen, waarvan er eentje een soortement band heeft opgebouwd met het fenomeen in kwestie. De film bouwt geleidelijk aan naar een climax, maar dan springt het thema plots van horror naar science fiction, en zelfs al werden beide genres in het verleden reeds heel geslaagd met elkaar in contact gebracht, hier wordt de nieuwigheid als een deus ex-machina voor een veel te overgehaaste plotafwikkeling opgeroepen.

En het is zo godverdomme spijtig, want er zat echt een goede film in.