FFG: Spooks: The Greater Good (2015)

When a terrorist escapes custody during a routine handover, Will Holloway must team with disgraced MI5 Intelligence Chief Harry Pearce to track him down before an imminent terrorist attack on London.

Regisseur: Bharat Nalluri
Schrijvers: Jonathan Brackley, Sam Vincent, David Wolstencroft
Met: Kit Harington, Tuppence Middleton, Elyes Gabel
IMDB

Een degelijke film, maar ik vermoed dat de mensen met kennis van de gelijknamige televisieserie hier net iets meer boodschap aan zullen gehad hebben. Drie schrijvers van de serie hebben meegeschreven aan de film, en dat komt ongetwijfeld de continuïteit ten goede.

De serie is trouwens variabel bekend onder de naam MI-5 en Spooks, en oorspronkelijk was het de bedoeling dat de film Spooks: The Greater Good zou gaan noemen, een veel duidelijker omschrijving –ook van wat er zich in de film afspeelt– dan het wel bijzonder generieke MI-5.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=smidRILQBuk&w=560&h=315]

Regisseur Bharat Nalluri werkt voornamelijk voor televisieseries, en de film is ook niet meer dan dat, een lange, onderhoudende episode. Kit Harington (Jon Snow uit Game of Thrones) zet een geloofwaardige Will Holloway neer, een uit MI-5 gestoten wildcard die de intrige van de film moet oplossen. Mooie rol ook voor Tuppence Middleton (u kent haar uit The Imitation Game, Jupiter Ascending en Sense8), maar toch zijn het voornamelijk clichés die deze film bevolken.