Insidious: Chapter 3 (2015)

A prequel set before the haunting of the Lambert family that reveals how gifted psychic Elise Rainier reluctantly agrees to use her ability to contact the dead in order to help a teenage girl who has been targeted by a dangerous supernatural entity.

Regisseur: Leigh Whannell
Schrijvers: Leigh Whannell
Met: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson
IMDB

Voor deel drie verhuist James Wan van de regisseurs- naar de producersstoel, en ze scenarist Leigh Whannell (die ook nog eens Specs speelt in de films) de regisseurspet op.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3HxEXnVSr1w&w=560&h=315]

Het verhaal lijkt op het eerste gezicht niet zoveel te maken te hebben met de eerdere afleveringen –op het ghost thema na dan– tot tijdens deze film duidelijk wordt dat niet de Lambert familie de focus is van het verhaal, maar wel medium Elise Rainier (Lin Shaye).

Rainier gaat een andere familie helpen –de film situeert zich tussen de eerste en de tweede film in– waarbij steeds meer elementen van de vreemde zwarte weduwe, die Rainier voorhoudt haar te zullen doden. Die zwarte weduwe is een geest, jawel.

Steeds meer puzzelstukjes lijken op hun plaats te vallen, en het wordt met deze film ook duidelijk dat er nog heel wat verhaalpotentieel is voor nog een paar films. Als het niveau van de films niet naar beneden gaat, dan mag het van ons nog wel even blijven duren.