Zipper (2015)

A family man has it all until he risks losing everything due to his inability to fight off his obsessive temptation for other women.

Regisseur: Mora Stephens
Schrijvers: Mora Stephens, Joel Viertel
Met: Patrick Wilson, Lena Headey, Ray Winstone
IMDB

Hoewel Zipper over het nodige potentieel beschikt, slaagde deze thriller er niet in aan mijn verwachtingen te voldoen. Voor één keer dekt de synopsis zowat heel de lading, en dat is, zoals de schamele zin bovenaan doet vermoeden, niet veel.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=djHd68RfzIo&w=560&h=315]

Patrick Wilson speelt de hoofdrol, als openbare aanklager die verslaafd raakt aan de diensten van een escort bureau. Wilson is de man die meespeelt in de Insidious franchise, en The Conjuring, maar net zo goed in het pretentieloze Let’s Kill Ward’s Wife (hilarisch) en het onverwachte Hard Candy. Lena Headly (koninging Gorgo uit de twee 300 films en de incestueuze Cersei Lannister uit Game of Thrones) speelt zijn vrouw, een verrassend stoïcijnse rol. Veel verhaal is er verder niet aan, en veel thriller eigenlijk ook niet –u hebt dit al eerder gezien.

Let eventueel nog op de interessante verschijning van Penelope Mitchell, die u kent als heks uit The Vampire Diaries of, veel beter nog, als Letha Godfrey uit het steengoede Hemlock Grove (te zien op Netflix). U kijkt beter naar die laatstvermelde serie dan naar deze film.