FFG: Don Jon

Meteen het verdict: Don Jon is een als mannenavontuur verpakte wijvenfilm. Daar hoeft niet per se iets mis mee te zijn, maar het is niettemin een adequate omschrijving. De bijwijlen hilarische stereotypering binnen de film wordt gelukkig overtroffen door de puike acteerprestaties van Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson en Julianne Moore (die in vele gedaanten door het filmfestival is geschreden). Aan dat rijtje ging ik bijna Tony Danza toevoegen, tot ik besefte dat hij eigenlijk nog steeds hetzelfde typetje speelde als Samantha Micelli’s (Alyssa Milano) vader Tony in Who’s The Boss? (dat was ergens in de jaren 80).

20131019_ffg01

Is porn preferable to real sex?, is de leidraad die ons door de promo wordt opgelegd, al is het eigenlijke thema de volwassenwording van Don Jon zelve. Mooi gedaan, schoon verhaal, maar of het echt die hype waard is, moet u misschien beter zelf gaan bekijken.

Don Jon is niet meer te zien op het filmfestival.

Rangschikking, beste bovenaan (alle besprekingen):

  1. The Spectacular Now
  2. Avant l’hiver
  3. All Is Lost
  4. The Canyons
  5. Leones
  6. Starlet
  7. La chair de ma chair
  8. Casse-tête chinois
  9. What Maisie Knew
  10. Kelly + Victor
  11. Don Jon
  12. Zum Geburtstag
  13. Kill Your Darlings
  14. Shirley: Visions of Reality
  15. Blood Ties
  16. Our Nixon
  17. Blue Ruin
  18. Parkland
  19. Viola
  20. A Teacher

Een gedachte over “FFG: Don Jon”

  1. Ik vrees dat Tony Danza maar één rol kan spelen, maar het deed goed om hem nog eens terug te zien. Ik heb heel de tijd zitten denken hoe die serie nu ook al weer heette…

Reacties zijn gesloten.