FFG: Kelly + Victor

A sexual relationship terribly gone wrong lijkt een adequate omschrijving van het gegeven. De film liet even denken aan 9 Songs, de film van Michael Winterbottom, die zijn relatieverhaal vertelde vanuit een seksueel standpunt in negen liedjes (destijds ook gezien op het filmfestival trouwens). Maar behalve dan de focus op het (ietwat ontaarde) seksuele aspect van de relatie houdt de parallel ook op.

20131014_ffg03

Kelly en Victor ontmoeten elkaar in een dansclub en ontdekken dat ze seksueel heel erg compatible zijn. Victor lijkt het even moeilijk te hebben in die ontluikende extremen mee te gaan, maar ontdekt al gauw dat hij verslaafd is aan Kelly. Veel meer kan ik er niet over vertellen zonder de plot weg te geven (staar u niet blind op de foto hierboven, dat verklaart enkel de ‘+’ uit de titel –al moet u ook daarvoor de film bekijken natuurlijk), maar het is een intrigerend, zij het wat abrupt verhaal.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Nial Griffiths –ik ben er nog niet uit of ik het op mijn ’te lezen’ lijst bij plaats.

Kelly + Victor is nog te zien op 17 (14.30 u.) & 18 (22.30 u.) oktober in Studio Skoop.

Rangschikking, beste bovenaan (alle besprekingen):

 1. Avant l’hiver
 2. All Is Lost
 3. The Canyons
 4. Leones
 5. Starlet
 6. Kelly + Victor
 7. Kill Your Darlings
 8. Shirley: Visions of Reality
 9. Our Nixon
 10. Blue Ruin
 11. Parkland
 12. Viola
 13. A Teacher