te vreden

Wat zijn we weer mee, denken ze dan bij DS heel tevreden. Want kijk, jobat biedt, met onmiddellijke ingang, nu ook haar jobaanbiedingen aan via een RSS feed. En we hebben er ook weer een primeur mee binnen. Voorwaar, we worden daar stérk in, zie ik de redacteur al –geheel voldaan– denken, in die internetprimeurs. Eerst als hadden we Gent, de eerste stad in België een eigen stadsblog, en nu de eerste jobsite in België die RSS gaat gebruiken.

(Een lovenswaardig en zéér nuttig initiatief overigens, dat ik vanavond met veel genoegen ga testen. Daar niet van.)

Hilarisch is dan weer het artikel waarmee DS die heugelijke gebeurtenis de wereld instuurt: RSS is het nieuwste internetfenomeen en komt overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Het nieuwste internetfenomeen? De geijkte non-uitdrukking van de journalist die begot nog nooit meer dan drie minuten op het internet heeft doorgebracht, en dan bij voorkeur nog om zijn e-mail te checken waarbij hij zijn collega’s verbaast met de hoeveelheden viagra die hem in zijn inbox worden aangeboden. Jongens, jongens, er waait nogal wat rond op dat internet, kan je hem met nauwelijks ingetogen geestdrift horen verkondigen. Dat hebben we ook weer gehad.

Maar die RSS feed, dat slaat alles. Want, zo heeft hij horen waaien, RSS wordt de “e-mail van morgen” genoemd. De technologie is gebaseerd op de internettaal XML en biedt de mogelijkheid om automatisch op de hoogte gebracht te worden van een gewijzigde inhoud op een internetsite. En daar dient e-mail toch voor.

Verbazingwekkend. En je hoeft slechts één keer een klein feeder-programma te installeren (is het niet schattig) om van die RSS feed gebruik te kunnen maken. Beter nog, je kan het gratis downloaden van op de homepage van Jobat.be, het rekruteringsplatform van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij.

Het rekruteringsplatform van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, man dat klinkt wederom érg goed. Beresterk. Een ijzeren toepassing. Concreet: je vult als werkzoekende eenmalig in welk soort van jobaanbiedingen je interesse wegdragen en zodra een bedrijf op de site van Jobat een vacature plaatst die overeenkomt met jouw wensen, komt er automatisch, “in real time”, een berichtje onderaan je computerscherm.

“In real time” (of toch op zijn minst volgens de frequentie waarmee je die newsreader de feeds laat controleren); zoals e-mail dus. Lijkt het je wat, dan kan je direct doorklikken naar de uitgebreide jobomschrijving. Deze techniek zorgt er volgens Jobat voor dat de werkzoekende “geen enkele passende jobaanbieding mist, en niet langer met mails wordt lastiggevallen over jobs waar hij of zij niet naar gevraagd heeft”.

Waarlijk de “e-mail van morgen”. Verbazingwekkend.

3 gedachtes over “te vreden”

  1. Bespeuren we daar enig sarcasme?
    Ik ben sinds een tijdje ook volledig gewonnen voor rss. Met dien gevolgen dat ik nog zelden op het internet kom. Thunderbird vangt alles voor mij en legt het netjes neer onder de deurmat.
    Alleen jammer dat ik niet kan reageren op postjes, zonder Firefox open te zwieren. “Iejel sunt”.

  2. Ik vind het much ado about nothing de rss hype rond de jobat launch, volgens mij hebben de andere jobsites dat ook alleen doen ze er niet wild over. RSS is op zich wel cool en dankzij superblog.org heb ik nu mijn eigen jobchanneltje met feeds van craigslist brussels, vacature en ook jobat op superblog.org/planet/jobsradar/. Wat is het volgende dat ontdekt wordt Podcasts, of loop ik nu achter?

Reacties zijn gesloten.