pubers

Het toppunt van kleingeestigheid valt vandaag in DS te lezen. Het gevestigd journaille was er blijkbaar niet mee gediend stiefmoederlijk te worden behandeld bij de Grote Doortocht van Bill. Dan maar een afrekening in de krant gepubliceerd:

Alleen voor de pers
BRUSSEL – Woordvoerders gaan soms iets te enthousiast op in hun taak. Zo ook gisteren Koen Pardon, woordvoerder van de staatssecretaris voor Informatisering, Peter Vanvelthoven.

Net zoals de journalisten was Pardon afgezakt voor wat omschreven werd als een doorstep interview na de ontmoeting van Microsoft-voorzitter Bill Gates met enkele kamerleden en kamervoorzitter Herman De Croo.

Vanvelthoven had, op vraag van Microsoft, alleen de kans gehad om zijn zeg te doen voor twee televisiekanalen. Zijn woordvoerder deelde dus ijverig zijn persbericht uit aan de aanwezige journalisten.

Toen de twee hoofdrolspelers, Gates en De Croo, op het toneel verschenen, vloog Pardon, zoals anderen, de trappen op, om toch maar een prangende vraag te kunnen roepen. Over wat Gates dacht over de samenwerking met Vanvelthoven.

Tot verontwaardiging en verbijstering van de schare journalisten. Van wie niemand zich overigens het antwoord van Gates herinnert.

Lees die laatste paragraaf maar eens opnieuw. Zéér volwassen. (Of misschien was het voor Het Nieuwsblad bestemd. Tiens, de Zestienjarige dochter van Eddy Planckaert is zwanger.)

Een gedachte over “pubers”

Reageren niet meer mogelijk.