le roi se mord

Och, ik ben geen royalist. Al heb ik wel een spreekwoordelijke traan gelaten bij het overlijden van Boudewijn –maar dat was eerder om een andere, heel persoonlijke, reden dan louter de mythische grootsheid van de vorst. Evenmin ben ik een fervent aanhanger van het oude België –al ben ik best te spreken over de doorgedreven federalistische staat waarin we leven.

Maar ik heb het vermoeden dan de NV-A eigenlijk best verheugd is met zo’n koningshuis. Ze waren net weer aan het indommelen, na hun ‘overwinning’ tijdens de Vlaamse verkiezingen, en nu krijgen ze dit Godsgeschenk zomaar in hun schoot geworpen.

Bart De Wever en Mark Demesmaeker krijgen plots weer een stem, zelfs een gezicht, dank zij de uitspraak van onze kroonprins. Dat het een schande is, dat zo’n prins een mening heeft. Dat hij voor 800.000 EUR zijn gezicht mag houden. Dat de NV-A er wel eens rap voor gaat zorgen dat hij zijn laatste woorden heeft gesproken en dat België nu zeker gaat barsten.

Een storm in een glas water, is de correcte terminologie. Of nog beter, van een muis een olifant maken. Wacht, dan leg ik nog wat kaas op de val…

[meer:] Interessante feedback lees je vandaag in DS: De rechten van een prins (Roger Blanpain), Het einde is nabij (Marc Reynebeau) en De ‘cri du coeur’ van Kulderflipken (Bart Brinckman). Oh, en De Wever heeft op die pagina’s ook een scheet gelaten. Kopen, die krant(en).