What dreams may come

Gisteren had ik een rifke gevonden, enfin een stukske melodie. Ik zit al anderhalve week iedereen hier de muren op te jagen omdat ik eigenhandig Love Me Tender heb gevonden (ik heb er A D C# D E B E D C# B C# D van gemaakt op gitaar, en ondertussen vanzelfsprekend overgezet op sax), en geen moment onbenut liet om dat te demonstreren. Een klein beetje medelijden hebbend (met de muren, waartegen werd opgelopen), had ik ondertussen iets anders gevonden, iets veel coolers vanzelfsprekend, maar ik ben het kwijt. Pas op, ik ken de noten nog, het begint met F# en er zit dan een wissel in met E en D en die F# en dan ergens een G en dan eindigt het zowat met E C E D. Om één of andere reden kreeg ik altijd de flard Ziggy and the Spiders from Mars erbij gedacht, maar ik heb gisterenavond de ganse show zitten bekijken, en nee, het komt niet daaruit. Nee, het is niet het begin van Ziggy Stardust. Het is iets fusion-achtigs, vermoedelijk zelfs uit de jaren 70.

Weet ge wat het ergste is? Ik had het terug gevonden, maar ik ben het opnieuw kwijt. Ik was er zodanig mee bezig geweest, dat mijn hersenen vannacht verder gezocht hebben, en het godverdomme gevonden hebben ook. Ik ben ervan wakker geworden, met de melodie, maar heb mij gewoon terug in slaap laten vallen, in de overtuiging dat ik het mij vanochtend wel gewoon opnieuw zou herinneren. Fout gedacht dus.

Aaarrrggghhh!

3 gedachtes over “What dreams may come”

  1. Heb je al geprobeerd via soundhound of shazam? Ik ben heel tevreden over soundhound. Dit herkende eerder deze week Marcin Wasilewski, een niet direkt voor de hand liggende en bekende muzikant. Alvast veel succes in je zoektocht.

  2. Heel mooi hé, dat nieuwe album (Faithful) van Wasilewski! Soundhound of shazam zullen niet werken denk ik, want ik ken wel een paar noten, maar niet de melodie of zelfs het ritme. En ik heb er vannacht niet opnieuw van gedroomd, ik was nochtans bereid om uit mijn bed te klimmen en op de gitaar te gaan tokkelen.

Reacties zijn gesloten.