Luisterkamer

De luisterkamer door Bruno Bollaert

Er is geen plaats zo belangrijk als die waarin een mens de meeste tijd spendeert. De slaapkamer, zo zal u zeggen, maar die tijd wordt grotendeels onbewust aldaar doorgebracht –zelfs door een slechte slaper zoals ikzelf.

De werkplaats dus, of in mijn geval de luisterkamer/bureau/muziekkamer. Nog geen maand geleden zag het er heletegans anders uit, zonder luisterzetel (die ik van beneden naar mijn kot heb gesmokkeld tijdens de verfwerken in de woonruimtes), en met een bureau dat in het midden van de ruimte stond, wat de toegankelijkheid en de akoestiek niet meteen ten goede kwam.

De luisterkamer door Bruno Bollaert

Het computerscherm staat nu uit de zon –dat zal een boel gevloek besparen voor de Gent Jazz fotoverwerkingen– en de werktafel is veel minder prominent in de ruimte aanwezig. De luidsprekers staan ideaal, zowel voor de zetel als wanneer ik achter het bureau plaatsneem. Na een dikke tien jaar denk ik dat ik eindelijk mijn draai gevonden heb in deze ruimte. Nu nog wat meer dingen aan de muur hangen.

5 gedachtes over “Luisterkamer”

  1. Nice !!! Dat is een ruimte die ik mis in mijn huis… 🙁
    En is dat daar een Gretsch ?

  2. Dat zijn Linn Majik 109’s. Daar waren ze o.a. bij Stereophile nogal lovend over, en ik was meteen verkocht toen ik er ging naar luisteren (en ik heb ze een week op proef gehad eerst). Ze geven een fantastisch klankbeeld.

Reacties zijn gesloten.