censuur

Wat weet ik van Kimble? De man heeft een website, is excentriek, en wordt momenteel zo een beetje gezien als verpersoonlijking van de gumball 3000. Ik heb helaas de telefacts uitzending omtrent zijn persoon gemist.

Kimble rijdt hard. Heel hard. Kimble heeft geld. Heel veel geld. Voeg beide samen, en je hebt in dit geval op zijn minst de perceptie van een moordenaar op vier wielen.

Dylan Casaer heeft overschot van gelijk als hij (in DS) de daden van Kimble afkeurt:

In de uitzending was te zien hoe Kimble met zijn auto tegen bijna 270 km per uur over de Belgische wegen raasde. Hij maakte hierbij 733 verkeersovertredingen in korte tijd. Het is duidelijk dat hij alle mogelijke verkeersregels negeerde en geen enkel respect voor de andere weggebruikers toonde. Die werden door zijn race herhaaldelijk en met opzet in gevaar gebracht. Kimble gebruikt zijn wagen als een wapen om ‘fuck you’ te zeggen tegen de mensen. Ik vind het programma verdacht veel lijken op een verheerlijking van een verkeersterrorist. [mijn bold]

Hij heeft echter ongelijk als hij de site van Kimble van het internet wil verwijderen. Ten eerste is dat een lachertje (ze duikt wel ergens anders op), en ten tweede ben ik gekant tegen de manier waarop: Als de grote providers in ons land, met name Skynet en Telenet de toegang tot deze sites afsluiten, zijn we al een eind op de goede weg.

I don’t think so. Als de perceptie klopt, is Kimble een egoïstische asshole eerste klas, een moordenaar zonder weerga. De taak van de overheid ligt echter niet bij censuur (waar eindigt dat, en wat zijn de criteria), maar bij het verhinderen van (in dit geval) ’s mans activiteiten. 733 overtredingen, en nog kan de man zijn trip door België verderzetten? Maak dat de kat wijs.