Schilderend

Een jaar of tien geleden hadden we beslist dat groen wel fleurig zou staan in de zithoek. Een maand of 100 geleden wisten we al dat we dat rap beu gingen zijn. Maar kijk, we beslisten om er bij de eerstkomende opportuniteit iets aan te doen.

Zo was het vroeger!

Bij het begin van de paasvakantie smeerden we drie dikke strepen kleurtest op de muur, maar geen van die drie kleuren zou het worden.

Zo is het nu.

Het is een bruinachtig iets geworden —latte volgens de één, een beetje burgerlijk volgens de ander. Wij zijn content. Ook van dat dood beest op de schouw. Zijn vel is van de schrik op de grond gevallen.

Zo is het nu.

In deze kamer zag het bordeauxrood, niet groen, maar nu is het er licht en gezellig. Die blauwe afplakband wordt binnenkort verwijderd.

De dader!

De moulures werden van een blauwgrijsachtige tinten naar leliewit geschilderd, alsook de scheidingsdeur met de vele ruitjes die door onze meester-schilder met oneindig geduld onder handen werd genomen.

Nu nog de eetplaats.

8 gedachtes over “Schilderend”

  1. Hebben jullie dat latte-kleurtje laten samenstellen of is het een bestaand kleur van één of ander merk? (Vanaf volgende week gaan wij namelijk op zoek naar kleurtjes voor ons herenhuis dat we vanaf dan officieel het onze mogen noemen)

  2. Oeps. Ik had de foto’s bekeken voor ik de tekst las, en had bij de blauwe randjes op de deur gedacht “Oe da’s nog wel wijs, dat kleuraccent in die kamer. Zo fris.”

  3. @An S: we hebben zo een kleurenwaaier van Sigma gepakt, een beetje mee tegen de muren gewapperd, en daaruit een kleur gekozen, en die laten mengen. Laten samenstellen dus 🙂

    @boskabout & @Lies: op de foto ziet het er wel leuk uit, dat blauw randje, maar in ’t echt is het niet zo spetterend

    @dieter: ik twijfel er geen moment aan –maar mijn portefeuille wel, helaas.

  4. Dat wit meubel naast de open haard is super! Als ik zo onbeschaamd mag zijn: waar heb je dat gevonden? 🙂

  5. We hebben dat gekocht bij Vitra aan de Zuid in Gent –in de uitverkoop. (Die winkel is begin dit jaar of eind vorig jaar overigens gestopt.) Als ik mij niet vergis is het van Belgische ontwerpers, ik zal het nog eens opzoeken.

Reacties zijn gesloten.