boeken sept. 2004

September come and gone is het weer tijd voor het boekenoverzicht. Met een magere oogst, zowel in getal als in kwaliteit.

  1. The Hummingbird Saint (Hector Macdonald): als een boek beschreven wordt als The Beach meets Heart of Darkness moeten er eigenlijk al vijfendertig alarmbellekes gaan rinkelen. Vermoedelijk was ik die dag doof (of verdoofd). Het verhaal aspireert filosofische en psychologische kennis, maar het is te onwaarschijnlijk en te dun geïnspireerd op beide boeken waarmee het vergeleken wordt. Met The Beach heeft het een min of meer exotische locatie gemeen, een afgesloten gemeenschap, en locals die de commune tolereren tot de kruik barst. Met Heart of Darkness heeft het niet echt iets gemeen, tenzij je Sword Hoppner met Kurtz wil vergelijken. Verdoe uw tijd niet, en lees liever die andere twee boeken.
  2. The Teeth of the Tiger. Och, ik kan maar moeilijk aan Clancy weerstaan, zelfs al wordt hij met de jaren steeds slechter. The Teeth of the Tiger is een goede poging om weer naar het niveau van de betere werken zoals Rainbow Six of de vroege OP-Centers te komen. Veel meer dan een poging zit er voorlopig niet in. Voorlopig, want alles wijst erop dat het ganse boek een inleiding is tot een nieuwe cyclus (moet ik maar eens opzoeken) –lees: boring as hell bij momenten. Het boek wordt op Amazon bestempeld als een Jack Ryan Novel (cfr Patriot Games, Clear and Present Danger), maar in dit geval gaat het eerder om Jack Ryan, jr, inderdaad zoon van. We geven het boek voorlopig het voordeel van de twijfel, en proberen opnieuw met de volgende.

2 gedachtes over “boeken sept. 2004”

  1. Je bent toch niet vergeten dat Neal Stephenson “The System of the World” uit heeft? Hoe vlot het intussen met “Quicksilver”?

  2. Hij is al uit?
    Even mijn ‘envies cadeaux’ gechecked: in de versie die ik wil heeft Amazon FR hem staan als “Exp

Reacties zijn gesloten.