bezig

Klusjes. Hopen klusjes. Vorige week van het goede weer geprofiteerd om wat werk in den hof te verzetten, en deze week spelen de werken zich eerder binnenshuis af.

(Voorlopig zonder foto’s, maar ik zie wat ik kan doen.)

 • Alle klimop van de linker tuinmuur gehaald. Klinkt eenvoudig, maar het was vooral balanceren op een aluminium trapladder van ochere 2 meter hoog (en een muur van 4 meter), in een uiterst onstabiele ondergrond. Maar alles is eraf. Inclusief een paar tientallen meter nutteloze kabel, die vroeger voor electriciteit in ‘den achterbouw’ zorgde. Nu blijft daar slchts 1 moderne kabel van over, die net niet door mijn haagschaar –op twee plaatsen– werd doorgeknipt. Aan dat euvel moet ik dringend verhelpen, want ondertussen zit ik daar zonder elentriek (een half blote kabel is niet meteen veilig te noemen, dus ik heb hem maar uitgeschakeld aan de zekeringskast).
 • Bijna alle klimop is verdwenen van de rechter tuinmuur. Er licht nog een klein beetje op de muur (en die hoort er net zo thuis als de pruik op het hoofd van een niet nader genoemde leraar uit de middelbare school). Daarna moet de klimop nog van de zijkant van die muur worden verwijderd, en dat is een precisiewerkje. Ttz enige voorzichtigheid is geboden, want de muur staat met een inclinatie van zo’n 10-15 graden op zijn grondvesten. En helt af naar onze kant natuurlijk. Routine: terwijl ik stukje bij beetje de zijkant vrijmaak, voegt mijn schoonvader de gaten dicht.
 • De hoge beukenhaag achteraan werd gesnoeid tot op zo’n 1-1,5 meter. De haag was ondertussen immers zo hoog geworden dat we onze ‘achterbouw’ niet meer konden zien. En dat was jammer, want het is een mooi gebouw (al moeten er –op middellange termijn– wel herstellingen worden uitgevoerd).
 • De overhangende spar(reboom) van de linkerbuur duchtig gekortwiekt. Nu moeten we hem nog ne keer vragen om hem af te toppen (grondig in te snoeien), want sinds vandejaar pakt hij (=de spar) zowat al ons zonnelicht weg in de namiddag (en we zitten in zuid-westen).

Maar dat was vorige week. Tijdens de minder-goede-weerdagen houden we ons onledig met

 • Het oude schilderkot leeg te maken. Een kleine ruimte (3 op 3 meter ?) waarin de boiler staat en waar in lang vervlogen dagen wel eens iets met verf op doek werd gezet, werd op vier jaar tijd volgestouwd met allerlei… onzin. En dat werd er vandaag allemaal uit gezeuld.
 • De oude kinderkleertjes van Henri kwijtspelen. Bijna vijf jaar kleren liggen in een (grote) trapkast opgestapeld, en die wordt leegemaakt zodat we de ruimte voor onze huidige garderobe kunnen gebruiken.
 • De dienstkeuken (op het gelijkvloers, met zich op en toegang tot de tuin) vrijmaken, en tot bruikbare ruimte omtoveren.

Enne daarnaast ook nog:

 • Een container voor gemengd (huis)vuil laten komen (al wil ik best eerst eens uitzoeken wat dat moet kosten). En ja, we zullen die zonder problemen kunnen vullen. *zucht*
 • De helft van de serre uitbreken en tot wintertuin/regenzomerschuilplaats uitbouwen.
 • Eindelijk eens aan ons terras beginnen.
 • Gras zaaien, struiken verplaatsen en onkruid uitdoen. Maar dan in omgekeerde volgorde.

En zo blijft ne mens blijft bezig hé.