tram (2/2)

Trams rijden te snel door Gentse Voskenslaan (reg req).

De trams rijden nog maar net door de moeizaam heraangelegde Voskenslaan, maar volgens de Gentenaars die er in de buurt wonen, rijden ze veel te snel. De Gentse politie heeft de klachten van enkele bewoners doorgespeeld naar de Lijn, die meent dat een “subjectief gevoel van snelheid” speelt.

In het artikel wordt al een van de raadsels opgelost: hoe snel rijdt zo’n tram nu eigenlijk?

Frank Vanden Bulcke, de woordvoerder van De Lijn Oost-Vlaanderen, heeft nog geen weet van klachten over de nieuwe tramlijn en vermoedt een subjectief gevoel van snelheid. “Door de grootte van het tramvoertuig lijkt de snelheid veel hoger. In het verleden hoorden we af en toe mensen die trams aan 80 kilometer per uur signaleerden, hoewel de trams maar een snelheid van 50 per uur kunnen halen.”

Er wordt evenwel niet gesproken over hoe snel die tram nu in de zone 30 mag rijden (te snel, volgens de bewoners; maar dat is slechts de percpetie, volgens de lijn). Nog tot eind volgende week begeleidt de politie er de verkeerssituatie tijdens de schoolspits, dus ik zal eens horen of zij weten hoe dat zit. (En anders bel ik gewoon eens naar de lijn, tiens.)