folembray

We hebben dus Folembray bereikt. Langs de péage, en dan was het eigenlijk heel simpel.

Bij het verlaten van België werden we nog even op een regenbui getracteerd, maar in Frankrijk was er geen wolkje aan de lucht viel er geen druppel uit de hemel. Ttz: blijkbaar hebben zowel Frankrijk als België er een probleem mee motoren uit hun land weg te laten, want toen we daarnet voorbij Lille reden, kregen we opnieuw een plensbui over onze hoofden. Zonder enige vorm van waarschuwing, waardoor we geen tijd hadden onze regenkledij aan te trekken.

Soit, Folembray. Vorig jaar had ik de RECE cursus in Croix gevolgd, en eigenlijk had ik mij daarvoor terug ingeschreven (ge hoort het al aankomen). Omdat er te weinig mensen voor de RACE initiatie waren ingeschreven, en omdat mijn compaan reeds voor RACE ingeschreven was, heb ik deze keer de RACE opleiding gevolgd. Euh. Meteen twee-drie niveaus hoger.

Geen slalom, remoefeningen en ontwijkingsmanoeuvers meer, maar die waren vervangen door (1) een aantal kennismakingsrondes met het circuit (lap, vaneerste keer aan 150 weg) (2) het aantonen (en –proberen– rijden) van de ideale lijnen en (3) verbeteren van de bochtentechniek. Gevolgd door de lunch.

Daarna nog even one gear, no brake: het parcours afleggen in een versnelling naar keuze, waarbij na keuze niet meer mag verlegd worden, en waarbij al evenmin mag worden geremd. No prob, maar bij de twee haarspeldbochten was het toch even slikken (gemiddelde snelheid: 50-90).

En voila: vol gas, want dan volgden nog drie sessies vrij rijden. Maximale snelheid behaald: 183 km/h; totale afstand afgeled op het circuit: 180 kilometer. Jawel: 180, op een circuit dat amper 2 (twee) km lang is. Een snel circuit (staar je niet blind op mijn topsnelheid: anderen haalden daar gemakkelijk 210 km/h), niet enkel door die (pseudo) rechte stukken, maar vooral door het snel komen aanvliegen, (soms behoorlijk stevig) remmen, en al even snel weer wegscheuren.

Rijden en rijden en rijden, tot je het gestuntel van de ochtend verbetert tot een andere soort gestuntel tegen de avond. Maar plezant! Nog van datte.