nog niet

We zijn nog altijd niet to in Folembray geraakt –dat belooft voor maandag. Wel weer tot vlak voor Cambrai, langs een gans andere route deze keer, die me tot bij een of andere militaire basis bracht.

Spectaculair: (te) weinig meters boven het verkeer was er een va-et-vient van straaljagers. Spooky! Ik was blij dat ik mijn oordoppen inhad. En net op die plaats begon het overigens te miezelen –misschien dat de regen gemakkelijker valt juist door de geluidsgolven van de mirages (’t is maar een gok hé: ik ben lang geen weerdeskundige, noch een plane spotter)?

Ook al geen baantje voor laagvliegers BTW: ik heb minstens drie wagens langs de kant zien staan, vergezeld van een blauwe wagen van de gendarmerie (inclusief discoverlichting). En in een van de kleine dorpjes waar ik door reed, plukten ze, schijnbaar at random, een aantal voertuigen uit het verkeer voor controle. (Ik ben eigenlijk nogal overtuigd van die at random: ik ben er twee keer gepasseerd, en ze hebben mij niet gestopt: wel wreed aangegaapt. *grin*)

En ik moet opletten wat betreft die controle: hoewel ik reeds verzekerd ben, beschik ik nog niet over mijn papieren: Triumph France was tot voor kort ook de vestiging voor de Benelux. Begin dit jaar, is er een nieuwe (?) zetel geopend in Nederland, en alles van de Benelux wordt nu van daaruit gecoördineerd. En vanaf 20 juli komen de papieren ook van daar, en voorlopig is dat nog een beetje zoeken. (Ik rij wel rond met mijn aankoopfactuur en een fax van Triumph waarin dat alles wordt uitgelegd, maar bon, het is niet wreed proper. Langs de andere kant: ge wordt ook niet elke dag op uw papierwinkel gecontrolleerd.)

En als het weer zo deftig blijft ga ik straks nog wat bochtjes en (nood)stops oefenen, en misschien zak ik dan nog wel eens af naar ofwel Nederland, ofwel Cap Gris Nez (of zoiets).