Vinyl!

Behalve de geluidskwaliteit, is er nog wel een reden waarom vinyl een meerwaarde biedt op cd (of digitale downloads): album art.

Vinyl door Bruno Bollaert

Grinderman 2 gaat deze maand met de hoofdprijs lopen. Voor de kost van een (full price) cd krijgt men: de plaat op 180gr vinyl; een poster; een 16 bladzijden tellend boekje; en het album op cd er nog eens bovenop.

Vinyl door Bruno Bollaert

Fields van Junip: dubbel-lp met fantastisch artwork, en een bon met code om het album in mp3 formaat te downloaden.

Vinyl door Bruno Bollaert

De binnenkant van Declaration of Independence (Kings of Convenience –boven) en God Willin’ & The Creek Don’t Rise (Ray LaMontagne and the Pariah Dogs –onder).

Vinyl door Bruno Bollaert

Drukwerk in reliëf op God Willin’ & The Creek Don’t Rise (Ray LaMontagne and the Pariah Dogs).

7 gedachtes over “Vinyl!”

  1. allemaal online gekocht ? Of zijt ge nen platenwinkel binnengestapt ?

    Die “grinderman 2” spreekt we wel aan…

  2. …en dan is er gewoon nog de handeling op zich, een ‘plaatje opleggen’. Inderdaad mooi dat veel hedendaagse muziek ook opnieuw op vinyl verschijnt. Nadeel wel is dat er soms wat moeite voor moet doen om het te krijgen, dat je nooit zeker weet dat je exemplaar in perfecte toestand gaat zijn (tenzij je ’t meteen in de winkel koopt), en dat vinyl doorgaans toch een stukje duurder is dan een cd (idem bij tweedehands – twintig jaar geleden KREEG je de lp’s bijna, nu wil/kan iedereen er terug munt uit slaan). Maar bij goeie muziek is dat natuurlijk niet zo’n ramp. 🙂

  3. @Tony: komt op mijn wishlist zie.

    @tOM: bij amazon gekocht –ge moet wel eens shoppen tussen fr, uk en de; de prijzen willen soms redelijk gigantisch verschillen. Bij Music Mania hebben ze Grinderman 2 ook aan een deftige prijs, heb ik vanochtend gezien. (En de vrijere jazz kopen we bij Tony hé.)

    @Guy: right on 🙂

  4. Ik vind veel cd-hoesjes ook al de moeite waard. Vooral diegene in karton in plaats van plastic. Zo is mijn cd-versie van God Willin’ & The Creek Don’t Rise eveneens een prachtexemplaar, al is het drukwerk op de hoes wel niet in reliëf en is het ongetwijfeld nog net dat ietsje minder indrukwekkend door het kleinere formaat. 😉

Reacties zijn gesloten.